Receptes

Selerijas – zirņu krēmzupa

biezzupa

Atklājums visiem, kam šķiet, ka biezzupas ir pārāk treknas, lai iekļautu tās savā ēdienkartē. Ir iespējams pašam pagatavot krēmīgu, gardu biezzupu arī bez saldā krējuma vai trekna kūstošā siera. Ar “Piena spēku” var aizstāt saldo krējumu praktiski ikvienā receptē.

 

Sastāvdaļas: (1 porcijai)

  • Turku zirņi, 12 h izmērcēti (65 g)
  • Selerijas sakne (1/2)
  • Piena spēks (180 g)
  • Sīpols (1/2)
  • Garšvielas – kaltēts timiāns, dilles, citronpipari, lauru lapas.

Pagatavošana:

  1. Zirņus vāra ūdenī ar dažām lauru lapām ~ 1h 10 min (var droši vārīt arī ilgāk, tad zirņus būs vieglāk sablenderēt).
  2. Tajā pašā katliņā ieber smalkos kubiņos sagrieztu selerijas sakni un sagrieztu sīpolu. Vāra vēl 3 min.
  3. Nokāš ūdeni. Izņem lauru lapas un, pakāpeniski pievienojot piena spēku, blenderē visu kopā.
  4. Dažas minūtes pakarsē biezeni uz mazas uguns, maisot, lai masa kļūtu viendabīgāka.
  5. Pievieno garšvielas, nogriež uguni un, pirms pasniegšanas, dažas minūtes patur katlā ar uzliktu vāku.

 

Standard

Leave a comment